فراخ محشية , فراخ بالفرن
طريقة عمل فراخ محشية بالفرن
المقادير :
- فرخة متوسطة الحجم
- نص كيلو أرز
- نص كيلو كبد وقوانص
- 1 حبة بصل
- صلصة طماطم
- ملح , فلفل , كركم , كاري , حبهان , ورق لورا , ثوم بودرة , بصل بودرة
طريقة الفراخ المحشية المشوية بالفرن
الطريقة :
- نغسل الفرخة كويس أوي من الداخل والخارج
- نقطع الكبد والقوانص بعد تنظيفهم لقطع صغيرة
- نتبل الفرخة بمعلقتين كبار صلصة طاطم مخففة بالمية ونضيف ملح وفلفل وكل توابل اللي قلناها في المقادير
- ندلك بيها الفرخة كويس من الداخل والخارج عشان تحصلي على فراخ محشية طعمة :)
- نتركها في التلاجة مدة لا تقل عن ساعة وممكن تكوني جهزتيها قبل بيوم
- اثناء ما الفرخة في التلاجة نحمر البصل المقطع في الزيت لغاية ما يصفر ثم نضيف قطع الكبد والقوانص
- نضيف ملح وفلفل وقليل من الكركم ونصف كوب مية ونتركها 5 دقائق
- نضيف الأرز للكبد والقوانص ونغطيه بالمية ونسويه نص سوا
- بعد ما يدخل الأرز السوا نرفعه من على النار ونبدأ نحشي بيه الفرخة
- نربط أرجل الفرخة بالخيط عشان متفتحش وهي بتستوي
- ممكن وضعها مباشرة في صينية داخل الفرن أو تغطيتها بالفويل (ورق المعدن)
- نزودها بالمية ونتركها مدة حوالي ساعة مع تزويد المية كلما احتاجت
- بعد أن نتأكد من سواها ننزع الفويل ونضعها تحت الشواية قليلا حتى تحمر
-لمزيد من الوصفات وباقي الصور تابعونا من طبق اليوم
طبق اليوم
نقدم الفرخة في وسط بطاطس ويمكن تقديم باقي الأرز بالكبد والقوانص كطبق جانبي