منتديات المغرب الملكي

موقع و منتديات كل الملكيين و الملكيات بالمغرب الملكي
 
دخولاليوميةالبوابةبحـثالمجموعاتالأعضاءس .و .جالتسجيلالرئيسية

شاطر | 
 

 فرخة محشية مشوية بالفرن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
abushawki
عضو جديد
عضو جديد
avatar

عدد الرسائل : 29
العمر : 31
Localisation : cairo
. :
النقاط المكتسبة من طرف العضو : 1760
خاصية الشكر : 0
تاريخ التسجيل : 19/03/2013

مُساهمةموضوع: فرخة محشية مشوية بالفرن   الأحد 31 مارس 2013, 00:05

فراخ محشية , فراخ بالفرن

طريقة عمل فراخ محشية بالفرن

المقادير :

- فرخة متوسطة الحجم
- نص كيلو أرز
- نص كيلو كبد وقوانص
- 1 حبة بصل
- صلصة طماطم
- ملح , فلفل , كركم , كاري , حبهان , ورق لورا , ثوم بودرة , بصل بودرة

طريقة الفراخ المحشية المشوية بالفرن

الطريقة :
- نغسل الفرخة كويس أوي من الداخل والخارج
- نقطع الكبد والقوانص بعد تنظيفهم لقطع صغيرة

- نتبل الفرخة بمعلقتين كبار صلصة طاطم مخففة بالمية ونضيف ملح وفلفل وكل توابل اللي قلناها في المقادير

- ندلك بيها الفرخة كويس من الداخل والخارج عشان تحصلي على فراخ محشية طعمة :)
- نتركها في التلاجة مدة لا تقل عن ساعة وممكن تكوني جهزتيها قبل بيوم
- اثناء ما الفرخة في التلاجة نحمر البصل المقطع في الزيت لغاية ما يصفر ثم نضيف قطع الكبد والقوانص
- نضيف ملح وفلفل وقليل من الكركم ونصف كوب مية ونتركها 5 دقائق
- نضيف الأرز للكبد والقوانص ونغطيه بالمية ونسويه نص سوا
- بعد ما يدخل الأرز السوا نرفعه من على النار ونبدأ نحشي بيه الفرخة
- نربط أرجل الفرخة بالخيط عشان متفتحش وهي بتستوي
- ممكن وضعها مباشرة في صينية داخل الفرن أو تغطيتها بالفويل (ورق المعدن)
- نزودها بالمية ونتركها مدة حوالي ساعة مع تزويد المية كلما احتاجت
- بعد أن نتأكد من سواها ننزع الفويل ونضعها تحت الشواية قليلا حتى تحمر
-لمزيد من الوصفات وباقي الصور تابعونا من طبق اليوم

طبق اليوم

نقدم الفرخة في وسط بطاطس ويمكن تقديم باقي الأرز بالكبد والقوانص كطبق جانبي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.tabak-elyoum.com
 
فرخة محشية مشوية بالفرن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات المغرب الملكي :: منتديات المرأة المغربية والعربية :: منتدى فن الطبخ والشهيوات-
انتقل الى: